Pages

Ut på tur!

mandag 27. februar 2012

Tenk så heldige vi er som har dette rett utenfor dørene, selv om vi bor midt i byen. I går var en av de fineste og klareste vinterdagene vi har hatt i Stavanger. Det måtte vi jo utnytte. Tre minutter fra huset vårt ligger en liten perle, Mosvannet i Stavanger. Fin tursti, yrende fugleliv og mye å se for en liten krabat som fikk teste bæremeisen for første gang. De første vårtegnene tittet opp fra bakken og fuglene har startet vår forberedelsene i form av redebygging. Deilig med litt frisk luft for både liten og stor, som har måtte vært inne leeenge pga snufsete neser og hoste. Vi koste oss!


I dag er regnet tilbake og jeg har hatt min første dag på jobb etter permisjon. Rart, men litt godt. Så får vi se hvordan det går. Vi har jo fremdeles ingen dagmamma til skatten, men vi krysser fingrene for at det ordner seg snart!

Jeg ønsker alle som har funnet veien inn hit en fin fin uke.
 Jeg setter veldig stor pris på alle besøk!
*KLEM*

En fin fin helg

søndag 26. februar 2012

Etter det som har virket som en liten evighet har endelig forkjølelsen sluppet taket i både liten og stor. Lille mor sover godt om natten igjen, det hjelper på overskuddet!!! Denne helgen har vi bare kost oss. Suret litt i byen, vært på svømming og i dag fikk jeg lov til å sove litt. Deilig!!! I morgen begynner jeg på jobb igjen. Jeg kan ikke fatte og begripe hvor den permisjonen forsvant...hm...litt vemodig. Nå har vi ikke vært veldig heldige i jakten på dagmamma. Så denne uken tar pappaen fri, så får vi se...
Nå gjør vi oss klare til søndagstur. Solen skinner fra skyfri himmel i Stavanger i dag og vitner om våren som er rett tundt hjørnet. Nyt søndagen!
*KLEM*

Belle & Boo Party!

onsdag 22. februar 2012

Fantastiske Belle & Boo har kommet med nye party-produkter. Jeg er stor fan, og tror nok noen av tingene klarer å snike seg forbi dørstokken og inn i varmen her:) De har alt fra invitasjoner, papptallerkner og kopper, til godteposer og spill. Alle produktene har fantastiske illustrasjoner i god Belle & Boo ånd.


Passer like godt til gutter som til jenter. Lyst til å se mer? Belle & Boo's nettbutikk har masse fin fin inspirasjon. Kanskje havner noe ned i din handlekurv også?!

*KLEM*

Hipp Hipp Hurra

mandag 20. februar 2012

Minlille skjønne tulle har ett årsdag i dag! Og selvsagt har vi feiret henne, som seg hør og bør, til tross for forkjølelse hos både liten og stor. Nå skal vi ikke stikke under en stol at mor selv har vært litt sentimental disse dagene. Jeg har sett på bildene fra hun var et lite nurk, bare noen timer gammel. Jeg kan fremdeles kjenne varmen fra den lille bylten på brystet mitt. Mammahjertet har vokst i takt med lillemor, og noen ganger kjennes det ut som det skal sprenges. Tenk så heldig jeg er som får lov til å bli kjent med dette fantastiske lille mennesket. Gratulerer med dagen kjæreste skatt!

Den vesle varme ungen min
gjør rare lyder med tungen sin,
hun lager merkelige ord
til glede for sin stolte mor.

Min egen lille deilighet,
jeg har slik gunstig leilighet
til gransking av den hvite rand
av underkjevens første tann,
en bitteliten snehvit spiss
av verdens minste tannebiss.

Du vesle fugleungen min,
den lubne, skjønne kroppen din
med de små rare klærne på,
og foten din, med tærne på,
og hånden din, og armen din,
og farven din, og varmen din,
er som et kjempemessig hav
din mor kan øse lykke av.

Men uten kamp, og uten slag,
skal jeg gi slipp på deg en dag.
Hvor min du er, - allikevel,
skal du bli stor, og bli deg selv.
Nå kan jeg bare pleie deg
og elske deg, og eie deg,
og leke med deg, og ta i deg,
og være bunnløst glad i deg.

Men når du selv, om litt, blir stor,
så vil du si: "Nei, æsj da, mor."

Og selvsagt har du rett i det,
det finnes ikke vett i det.
Og så en dag om 15 år,
skal denne bylten uten hår,
som sutter sin egne tær,
si: "Mor, så gammeldags du er."

Og ser du mitt fotografi,
så vil du le av det og si:
"Tenk dette her er mor og far!
Å, gid hvor rare dere var!"

Hva sorger det vil volde meg
i strid for å beholde deg,
hva kamp det enn vil skape meg,
så vil jeg sikkert tape deg.

Vi snakker sammen uten ord,
for selvsagt skjønner jeg, din mor,
allverdens rare skurrelyd.
Jeg legger munnen, from av fryd,
mot nakkegropens myke skinn.

Å, skjønne fugleungen min!

Å få et barn, et lite liv
det er et mirakel, uten tvil.
Et ansvar så stort,
en glede så diger.
Det kjennes som hjertet skal sprenges til tider.

*KLEM*

En stor dag nærmer seg!

fredag 17. februar 2012

Hodet mitt har ikke helt forstått det enda. Tenk at det om noen dager er et helt år siden jeg holdt den fineste lille bylten i armene mine for første gang. Det føles som om det var i forrige uke, samtidig som jeg nesten ikke kan huske livet uten henne. 1 år! Lille kose babyen min har blitt til ei sprudlende jente som fyker rundt i huset, og jeg elsker det. 1 år! En skikkelig merkedag, og det er klart hun skal feires. I helgen blir det busdagsselskap hos farfar. Så i dag, mens hovedpersonen tok seg en liten hvil, fikk jeg gjort noen små forberedelser. 

Ok, strengt tatt tror jeg ikke lille frøkena bryr seg stort om hvordan innpakkningen ser ut. Ikke har hun helt skjønt det med gaver enda heller... men 1 års dagen er vell like mye (om ikke mer) for familien (les mor spessielt). Jeg gleder meg!

God helg til dere som titter innom. Jeg setter stor pris på alle besøk:)
*KLEM*


Sommerdrøm

onsdag 15. februar 2012

Denne dumme forkjølelsen vil ikke slippe taket! Den legger en demper på kreativitet og blogglyst fortiden. Lover jeg skal komme sterkere tilbake senere. Men da jeg kom over dette super skjarmerende sommerhuset kunne jeg ikke la være å dele det med dere. Det gav meg umiddelbar lyst på sol, sommer og lange lyse dager (og netter), florlette sommerkjoler og søte jorbær fra åkeren.



Via 79Ideas
Nå kan ikke sommeren komme fort nok, i allefall kan vinterforkjølelsen takke for seg synes jeg.
*KLEM*

Personlig barnebok

mandag 13. februar 2012

Jeg kom over denne søte boka på den fine bloggen Baby Jungle. Den vil lett gjøre jobben som barsel-, eller bursdagsgave som vil bli verdsatt lenge. Og jeg har en liten skatt som snart har bursdag. Konseptet er genialt, barnets navn blir laget av dyrene i boken. Bildene er branlige, fargerike og fulle av detaljer.



Boka i seg selv koster ca 33$, ikke så ille...men så var det den der frakten da...35$...hmm...det er jo mer enn boka jo! Prøver å lete for å se om jeg finner den et annet sted, men enn så lenge kan du se mer her. De har flere koslige bøker som kan personaliseres. Det er jo stas for de små (og store)!

Fin uke til deg!
*KLEM*



De små tingene...

fredag 10. februar 2012

Vi har vært litt små rustene i formen de siste dagene, og har ikke hatt energi til å gjøre store krumsprang. Vi har stort sett tatt livet med ro innenfor husets fire vegger. Men det kan da være koselig det også. Lille Y og jeg har lest bøker, tullet og tøyset mye og tatt noen gode blunder sammen under teppet på sofaen. Noen korte turer i vogna har det blitt, været var for fint til bare å sitte inne. Ute plukket vi noen fine gåsunger, de står nå og pynter opp og vitner om at det ikke er alt for lenge igjen til vår. Mor har fått sin dose med god kaffe. Så selv om formen ikke er helt på topp, så er i grunnen ikke livet så allerverst. Vi har nytt de små tingene de siste dagene. Det synes jeg du også skal gjøre! 

God helg!
*KLEM*

Vårlig vegg

onsdag 8. februar 2012

Tid for denne månedens NIB utfordring, vårlig (smart panel)vegg. Ute har endelig snøen kommet til Stavanger, og jeg må ærlig innrømme at jeg foretrekker snø og kulde, fremfor regn og vind! Men det betyr ikke at jeg ikke gleder meg til våren. Inne har jeg alt pyntet opp med en, to og tre vårlige løkplanter, og noen bunter med gåsunger. Jeg gleder meg til fuglene vender tilbake til kalde nord. I mellomtiden lar jeg noen papirfugler pynte opp veggen over skrivebordet. Sammen med noen gåsunger i et norgesglass, ble det akkurat passe vårlig.



Se fler flotte bidrag til utfordringen her!
*KLEM*

Klokke elsk!!!

mandag 6. februar 2012

I dag har vi hatt koselig besøk av bror/onkel og bestefar/oldefar. Stor stas for både liten og stor. Når man har bosatt seg langt vekk fra familien lærer man seg å sette ekstra stor pris på sånne besøk, selv om det bare er på noen timer!

Dette innlegget skulle egentlig handle om dette besøket, men så ble jeg distrahert. Jeg ramlet over denne fantastiske klokken, og det var kjærlighet ved første blikk. Sett noe så fint. Den er enkel, stilren og laget i to av mine favorittmaterialer, tre og skinn. 
Den står plutselig ganske høyt oppe på ønskelisten.




Klokken er fra "The Raw Collection" designet av Stanley Ruiz. Målet med kolleksjonen er å fremheve treets naturlige skjønnhet, og det synes jeg virkelig han klarer. Har allerede funnet ut hvor den skal henge, så nå må jeg bare finne et seted hvor jeg kan få tak i den. Hvis noen vet, hadde jeg blitt glad for et tips!

*KLEM*

Helgas fristelse

søndag 5. februar 2012

Med ei lita som ikke er helt i toppform enda, har vi bare kost oss inne denne helga! I morgen venter vi koselig besøk av lillebror og bestefar/oldefar. Det er skjelden de finner veien til Stavanger, så det må feires...med kake! Så i dag har jeg, og min lille "hjelper", kost oss med litt baking. Og kaken måtte jo selvfølgelig godkjennes før vårt fine besøk får den servert.



Man må jo forsikre seg om at det smaker bra før man serverer til gjester (det går ann siden den er stekt i langpanne). I bakgrunnen ser dere serviset vi har begynt å samle på. Fra Royal Chopenhagen, jeg elsker det! Klassisk og hvitt, men uten å bli kjedelig.

Oppskriften er fra den fine boken til The hummingbird bakery, og den er helt himmelsk. Ikke akkurat helsekost da men... Skal du lage en hel langpanne må oppskriften dobbles. Smøret og sjokoladen smeltes og resten røres i, i rekkefølge. Stekes på 170 grader i ca 40.min. Så er det bare å si nam nam...

Kaken ble godkjent av alle i dette huset! Håper du har hatt en kjempefin helg!
*KLEM*

Gåsunger

lørdag 4. februar 2012

Vinteren har tatt grep om Stavanger og kledd byen i et hvitt teppe. jeg liker snø, mye heller det en vind og regn i vinkel. Men selv om det er vinter regjerer ute, er det herlig med noen små vårtegn inne. Noe som minner enn på at lysere tider er like rundt hjørnet (forhåpentligvis). Gåsunger er vår for meg. En liten bunt har fått plass i et norgesglass på enden av kjøkkenbenken. Se så fine , myke og vårlige de er!


Fin fin lørdag til alle!
*KLEM*

Anbefaling, Est Magazine nr.4

fredag 3. februar 2012

Jeg innrømmer glatt at jeg kjøper (for) mange interiørmagasiner i måneden. Det er noe eget å sitte å bla og kose seg, gjerne med en kopp te eller god kaffe. Men nå skal jeg anbefale et nettbasert magasin. Jeg ble veldig inponert over Est Magazine #4, mye god inspirasjon! Mulig det bare er jeg som ikke har oppdaget dette magasinet før nå, men jeg reklamerer litt uansett! Månedens tema, skandinavisk interiør, og det liker vi jo!!!



Ta en titt, du finner sikkert noe du liker! God helg alle sammen:)
*KLEM*

Grønt er skjønt!

torsdag 2. februar 2012

For noen dager tilbake ble det offentliggjort at grønn er årets farge. Passer meg i grunnen ganske godt. Nå kommer jeg nok neppe til å male veggene mine grønne, til det er jeg alt for glad i hvite rene flater, men litt tilbehør ol sier jeg ikke nei takk til. Her er noen grønne favoritter.


Kjole fra Malene Birger. Print fra Hagedornhagen. Bord fra Hay. Body fra Ej sikke lej.
Hva sier du, liker du grønt?

*KLEM*

Hvitt hos Øyeblikk

onsdag 1. februar 2012

Bildet av denne lille engelen er mitt bidrag i denne månedens utfordring hos Øyeblikk. Temaet denne gangen er "hvitt", og hva er vell mer uskyldsrent og hvitt enn et lite barn (med englevinger)? 




Bli med du også!

*KLEM*

Skriv et brev!

onsdag 1. februar 2012

I dag gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på veldig lenge. Jeg skrev et brev. Jeg er ganske flink til å holde kontakten med folk, iallefall ved hjelp av sosiale medier;) Men det er noen man ikke når med nettet, de som ikke er så gode til å bruke det selv. Så i dag skrev jeg noen velvalgte ord til mormor, som jeg ser så alt for skjelden. Printet ut noen bilder av lillemor og skrev en fyldig oppdatering av livet her i vest. 
 
 

Nå sender jeg oppfordringen videre. Skriv et brev til noen du er glad i, en du ikke ser så ofte eller snakker med. Trenger ikke være langt, bare noen gode ord for å glede.

*KLEM*
Proudly designed by Mlekoshi pixel perfect web designs