Pages

Tips til julegaver og innpakkning

søndag 30. oktober 2011


"Chestnuts roasting on an open fire.
Jack Frost nipping on our nose.
Yuletide carols being sung by a choir,
And folks dressed up like Eskimos"

Ja, jeg innrømmer det. Julestemningen har kommet å tatt meg. 
Noen julegaver er allerede kjøpt inn, til og med litt ny julepynt har fått lov til å bli med hjem fra julepyntede butikker. Og kalenderen viser at vi er kommet til... slutten av Oktober, huff da...
Men... i min verden er det er lov å begynne tidlig. Tenk så deilig å ha gjort unna all handlig før desember!
 
Å gi julegaver er noe av det kosligste jeg vet om. 
Jeg bruker lang tid, og koser meg med, å velge ut hva jeg skal gi og hvordan pakkene skal pakkes inn.
Fine pakker er veldig hyggelig både å gi og få. Det som kanskje ikke er like koselig er å stå i evig lange køer
sammen med en hel haug overstressede mennesker den 22. desember. Hvorfor ikke begynne handlingen av gaver tidlig i år, slik at du kan kose deg og nyte adventstiden.

Å finne den perfekte julegaven er ikke alltid like lett. Jeg er ingen superkreativ sjel som fikser å lage fantastiske gaver selv. all ere til de som klarer det, men det fins mye fint i butikkene også.Dette er mine tips til ferdiglagede gaver du kan putte under treet til de du er ekstra glad i i år.

 Kult print fra Dolk vil passe kjempefint på veggen hos alle kunst interesserte. Dolk sine print blir revet vekk fra butikkhyllene. Jeg er rimelig sikker på at print fra han er en god investering.  En klassisk gryte fra Le Creuset er en gjenganger og en flott gave til hobbykokken. De er gode å bruke, og tar seg godt ut på kjøkkenbenken. Kan man be om mer? Et deilig mykt skjerf  i ull fra Becksøndergaard er lunt og deilig i vinterhalvåret. Jeg er blitt helt avhengig av mine. Skjerfene er en skjønn gave til alle frossenpinner:) For kreative sjeler vil et kult strikkekit være midt i blinken. En fin bok om norsk interiør kommer til å bli en god kilde til inspirasjon på kalde kvelder. Denne boka står høyt på min ønskeliste.  Deilig sengetøy fra Bynord passer inn i de fleste hjem. Det er vakkert og deilig å ligge i. En søt liten kanin vil være en vinner hos de minste. Denne geniale koppen kommer til å bli en av årets store hitter. Den passer for både liten og stor.

Fine gaver er bra, men glem for all del ikke innpakningen!
Den er nesten like viktig som selve gaven, i allefall for meg. Å gi bort fine gaver er ekstra stas, både for den som gir og den som får. Også er det jo så hyggelig å kose seg med innpakkning i førjulstiden.


Jeg er stor fan av den naturlige, litt nostalgiske looken. I år har valget falt på brunt og lilla, med litt glitter inni mellom. Her har jeg brukt vanlig matpapir, lilla sløyfe-bånd og litt hyssing, ikke noe hokus pokus. Det skal ikke så mye til for at pakkene skal bli fine å se på. Disse tingene kan alle få tak i, enten du bor i byen eller langt ute på landet.
Pynten på pakkene er noen fine reinsdyr i sink og litt tapet rter. Tapetbitene gjør nytten som til og fra lapper. Noen kvister sprayet med gullspray gjør det lille ekstra. Litt glamour hører jo julen til.Jeg har også brukt noen fine gaveesker, lignende kan du kjøpe i ulike interiørbutikker og bokhandlere. Prøv deg frem! Bland fine og litt røffe materialer for å vise kontraster. Let ute etter ting du kan bruke som pynt! Det viktigste er at det du gjør er personlig. De som får gavene vil garantert legge merke til det!

Ferdige pakker gjør seg veldig godt som pynt i førjulstiden. Gjør som her og legg dem i en kurv, eller lag små koslige tablåer.


Mens vi venter på desember, hvorfor ikke få gjort unna handlingen. Stresset kommer tidsnok. Kos dere med å finne den perfekte gaven, og la kreativiteten få fritt spillerom slik at dere kan lage fantastiske julegaver som det er stas å gi bort.

"And so I'm offering this simple phrase,
to kids from one to ninety-two,
Although it's been said many times, many ways,
A very Merry Christmas to you".

Med dette sitatet fra en av de ultimate julesangene ønsker jeg deg og dine en fantastisk flott førjulstid! Måtte den bli den beste til nå. Håper du har funnet inspirasjon og nyttige tips både til gaver og innpakkning.


Studio, norges nye interiør magasin, arrangerer en kokurranse med julegaver som tema. Jeg deltar med dette innlegget. Ta gjerne en titt inn på hjemmesiden deres her, eller Facebook siden deres her, for mer informasjon og for masse inspirasjon!


*KLEM*1 kommentar:

  1. ;) så koselig!! FINE gaver du har laget! mottagerne er noen heldige, fine folk:)

    SvarSlett

Proudly designed by Mlekoshi pixel perfect web designs